Nyheter 2012


Sesongavslutning med julelyn 18. desember. Heder til Aage Øyvann 20.12.2012

18. desember var siste klubbkveld i år, og som vanlig ble høsten avsluttet med en julelyn. Der var det jevnt i toppen, og Svein Arne og Henrik sto med fullt hus før de to møttes i siste runde. Denne gangen var det Henrik som trakk det lengste strået, og vant med 9 poeng av 9 mulige. Svein Arne kom altså på 2. plass, og Viktor på 3.

Samtidig var det bytte av klubbkasserer. På årsmøtet i juni hadde Aage gjort det klart at han ikke ønsket gjenvalg, men at han kunne sitte ut året dersom det var ønskelig. Leder Svein Arne takket ham for mange års utmerket innsats, og Aage fikk også overrakt et fat som tegn på klubbens takknemlighet.

Patrick har vært sporty nok til å ta over som kasserer.

God start i årets Østlandsserie! 18.12.2012

De to første rundene i årets serie gikk bra for Nittedal. Første runde var mot Strømmen 2, og her ble det en knepen seier: Svein Arne vant på 1. bord, Henrik tapte på 2., og Hugo vant på 3. Og på 4. bord klarte Dag Einar å holde remis mot mye høyere ratede Gunnar Lilleng, og sikret dermed en lagseier.

I 2. runde ble det også seier, denne gangen mot Stjernen 2. Her spilte Svein Arne remis på 1. bord mot høyere ratede Tor Henriksen. Sergej på 2. bord spilte også remis, noe han gjør svært sjelden - i hans partier er det gjerne "briste eller bære". På 3. bord spilte Henrik et flott angrepsparti som han avsluttet med en pen kombinasjon. Også på 4. bord ble det seier til Nittedal ved Viktor, som ellers har spilt temmelig lite i det siste. Sluttresultatet ble altså 3 - 1 til Nittedal, noe som gjør at vi er i delt ledelse før årsslutt.

Flott innsats i NM i sjakk for barn og ungdom! 16.12.2012

Gard Alexander Bye Syreng og Dag Einar Bjørkevoll NordNorgesmesterskapet i sjakk for barn og ungdom ble i år arrangert i Kristiansand. Fem Nittedalsspillere hadde kvalifisert seg til å delta under Akershusmesterskapet som ble arrangert tidligere i høst, men ikke alle hadde anledning til å dra til Kristiansand. Men vi hadde med tre spillere, og de gjorde en flott innsats. I år var 250 spillere fra hele landet samlet i 3 dager for å spille de 7 partiene som avgjorde mesterskapet. Ingen av Nittedalsspillerne klarte å plassere seg helt i toppen, men et par av dem var i nærheten.

Dag Einar Bjørkevoll Nord måtte finne seg i å konkurrere med ett år eldre spillere i klasse f. 1998-1999. Til tross for at han møtte særdeles sterke spillere, klarte han å kapre 4,5 poeng av 7 mulige, noe som ga en utmerket 11. plass i denne gruppen. 6 av spillerne som kom høyere opp på listen var født i 1998, så Dag Einar var dermed 5. best av spillerne på sitt eget årstrinn. Ratinggjennomsnittet for spillerne han møtte var på ca. 300 poeng høyere enn Dag Einars rating, så dette var et glimrende resultat. Det skal bli spennende å se hva han kan få til neste år, når han er blant de eldste i samme klasse.

Gard Alexander Bye Syreng er en lovende ung spiller som gjorde det veldig bra i yngste klasse (f. 2003 og senere). Han er født 2004, og møtte i likhet med Dag Einar noen som var ett år eldre. Gard hadde samlet sammen 4 poeng av 6 før siste runde, og tapte dessverre den. Hadde han vunnet her, så hadde han kommet høyt på resultatlisten. Men 4 poeng av 7 ga likevel en fin plassering!

Magnus Sæthre, årets Akershusmester i klasse f. 2002, var nok ikke helt fornøyd med uttellingen. Han er god for mer enn de 2 poengene han scoret, og kommer helt sikkert sterkere tilbake. Foreløpig er han tross alt en nokså fersk sjakkspiller, og har ennå ikke spilt nok turneringspartier til å få noen rating. Det hadde samtlige spillere han tapte mot, så han hadde sterk motstand.

For alle spillerne var Norgesmesterskapet veldig lærerikt. Når man spiller sjakkpartier som kan vare opp til 3 timer før tiden går ut, er læringen mye bedre enn de kortvarige partiene man vanligvis spiller ellers. Uansett var det en kjempespennende og hyggelig sjakkhelg for alle sammen.

Magnus Sæthre Akershusmester i sjakk! 21.10.2012

Akershusmester Magnus SæthreÅtte spillere fra Nittedal var med da det individuelle Akershusmesterskapet i sjakk for barn og ungdom ble arrangert sist helg i Bærum, og det ble en pen medaljefangst: En gull, en sølv og en bronse!

Gull til Magnus Sæthre
10-årsklassen spilte sammen med de som var ett år eldre, men det ble kåret mestere i begge klassene. Her gjorde Magnus en glimrende innsats! Han tapte riktignok to kamper (mot sølvmedaljevinneren i den eldre årsklassen og en spiller til), men vant resten. Dermed ble Magnus Akershusmester foran Jonas Henriksen fra Lørenskog og Anders Sunde Nordberg fra Strømmen. Magnus har ikke spilt sjakk så veldig lenge, men er en særdeles lovende spiller. Han tenker veldig raskt og godt, og spiller også i raskeste laget. Når han får mer rutine og klarer å utnytte mer av tiden han har til disposisjon, er det ikke tvil om at han vil oppnå enda bedre resultater.

Sølv til Christopher Scholz
I klasse 15 -16 år gjorde Christopher det omtrent like godt som Magnus. Han tapte mot den suverene vinneren Sherington Amarapala fra Strømmen som vant samtlige kamper, og tapte også mot vinneren av den eldre årsklassen Asbjørn Kongsnes fra Strømmen. Men de andre kampene vant han, og dette ga en glimrende sølvmedalje. Han tok annenplassen foran sterke Sondre-Andreas Hoel fra Lørenskog, som med rating 1518 har en spillestyrke på linje med mange voksne klubbspillere. Kjempebra innsats av Christopher i en tøff aldersklasse!

Bronse til Dag Einar Bjørkevoll Nord
Dag Einar har vært Akershusmester flere ganger tidligere, og måtte regnes blant de beste i klasse 13 år. Men det var mange sterke spillere med i denne klassen, og den ble oppskriftsmessig vunnet av Daniel Steen Hauge fra Strømmen som hadde klart høyest rating av alle. Han fikk hele 5,5 av 6 poeng. Dag Einar hadde nest best score sammen med Øystein Kongsnes fra Strømmen, men litt svakere kvalitet. Men en 3. plass var uansett en flott prestasjon! I samme årsklasse gjorde John-Elijah Bussinger også en god jobb, og endte på en fin 5. plass med 3 poeng av 6 mulige.

I klasse 12 år gjorde både Thomas Clementz og Jarand Byrkjeland det bra, selv om de ikke klarte å hevde seg helt i toppen. Begge må fremdeles regnes som litt ferske sjakkspillere, og med henholdsvis 5. og 6 plass og omtrent middels score, gjorde begge en fin innsats.

Svært nær edel medalje i yngste klasse
I klasse 9 år og yngre hadde Nittedal med Gard Alexander Bye Syreng og Anders Ivan Stein. Begge spilte veldig godt, og særlig Gard var høyt plassert nesten gjennom hele mesterskapet. Før siste runde lå han på delt 2. plass sammen med Sheroni Amarapala fra Strømmen, og i siste runde møtte Gard Bishal Liu fra Strømmen som ledet med et halvt poeng mer. Med seier her, ville Gard vært Akershusmester. Men den kampen gikk ikke i Gards favør, og dermed ble det en kjempesterk 4. plass på ham i det 18 spillere store feltet. På oppløpssiden gikk Tim Wanvik fra Bærum forbi, og tok 2. plassen. Anders vant også sin siste runde, og kom dermed opp på samme poengsum som Gard - noe som ga en flott 5. plass.

Til Norgesmesterskapet i Kristiansand?
Med disse resultatene ble både Magnus, Christopher, Dag Einar, Gard og Anders kvalifisert for å representere Akershus i Norgesmesterskapet for barn og ungdom, som i år spilles i Kristiansand 16. - 18. november. Foreløpig er det ikke klart hvem av spillerne som kommer til å være med her: Det er både litt langt til Kristiansand, og noen av våre spillere er litt unge. Men det ser i hvert fall ut til at minst tre spillere fra Nittedal vil være på plass.

Høstens lynsjakkserie er i gang 13.10.2012

Det har blitt en tradisjon å arrangere en lynsjakkserie over 6 påfølgende spillekvelder hvert halvår, der hver spillers 3 beste resultater teller i sammendraget. Se reglene for lynsjakkserien her.

Høstens serie er startet, og etter to runder er Arild i ledelsen foran Dag Einar. Men mye kan skje ennå - det er ikke for sent å hoppe inn. Serien vil bli avsluttet tirsdag 6. november. Bli med!

Barnesjakklubben starter høstsesongen torsdag 30. august 21.08.2012

Sjakklubbens barneavdeling starter i høst torsdag 30. august - kl. 18:00 på Nittedal ungdomsskole.
Alle nittedøler i 2. - 7. klasse er velkomne, fra nybegynnere til dem som har spilt en god stund!
For nærmere opplysninger om spillested etc. klikk på lenken "Sjakk for unge" til venstre!

Høstsesongen starter tirsdag 28. august 21.08.2012

Nittedal Sjakklubb starter opp etter sommeren tirsdag 23. august. Vi har plass til flere spillere på alle nivåer, unge og eldre, så møt opp på Nittedal ungdomsskole tirsdager kl. 19:00 hvis du er interessert!

Se nærmere detaljer under  lenken "Klubbinformasjon" til venstre.

Sjakk-NM: Henrik på 3. plass i klasse 2! 24.07.2012

En konsentrert Henrik Aas under siste runde i NM. Foto: Tore KristiansenÅrets Norgesmesterskap i sjakk ble arrangert i Sandefjord i dagene 7. - 14. juli, og Nittedal hadde med 4 deltagere fordelt på 3 klasser.

Henrik Aas hadde en strålende uke, og var i teten i klasse 2 (rating 1500 - 1749) gjennom hele mesterskapet. Han endte til slutt på nest beste poengsum, 6,5 poeng av 9 mulige, sammen med 2 andre spillere, og kvalitetsberegningen gjorde at han kom på en glimrende 3. plass. Dermed kvalifiserte han seg til å spille i klasse 1 neste år, hvis han ønsker det. I samme klasse hadde Arild Øksnevad en veldig dårlig start. Det gikk bedre etter hvert, men han var ikke fornøyd med de 3,5 poengene han endte opp med.

Et halvt poeng mer fikk Svein Arne Thrana i klasse 1 (rating 1750 - 1999). Han var heller ikke helt fornøyd med de 4 poengene, men dette var en hederlig innsats og scoren var omtrent som forventet ut fra hans relativt lave rating i denne sterke klassen.

Nittedals yngste spiller var Dag Einar Bjørkevoll Nord i klasse Lilleputt (12 - 13 år). Han hadde svært sterk motstand, da samtlige av motstanderne utenom en hadde betydelig høyere rating. Etter et tap i første runde hadde han tre strake seiere, og var helt oppe i teten. Siste halvdel av turneringen ga litt dårligere uttelling, men han møtte da også nesten bare veldig gode spillere. Sluttresultatet på 4,5 poeng var bra, og med dette gjør han et kjempehopp oppover i rating.

Avslutning i barnegruppen. Dag Einar vinner av vårturneringen m. m. 10.06.2012

Avslutning i barnegruppen våren 2012Barnegruppen hadde vårsesongens siste dag 7. juni, og som vanlig var det avslutning med premieutdelinger, konkurranser, leker og kakespising. I likhet med de foregående sesongene klarte Dag Einar å vinne samtlige 11 kamper i vårturneringen. Men i vår fikk han litt hardere konkurranse enn tidligere: Både kampene mot Thomas H. og John-Elijah var lenge helt åpne, og kunne godt fått et annet utfall. Seieren i vår innebar at Dag Einar fikk 3. napp i vandrepokalen, og dermed fikk han den til odel og eie. Bak Dag Einar delte Thomas H og John-Elijah 2. plassen med 9 poeng, og deretter fulgte Thomas C., Magnus, Eirik, Anders, Jarand, Mikael og Gard.

I lynsjakkturneringen forrige uke vant Dag Einar med 9 av 9 mulige. Thomas kom på 2. plass med 7 poeng, og deretter fulgte som perler på en snor Magnus, John-Elijah, Jarand, Thomas C, Eirik, Anders, Gard og Mikael.

Det ble også delt ut Bronsespringere til John-Elijah og Eirik. Jarand har også klart de nødvendige prøvene i vår, men må få sin Bronsespringer senere fordi han ikke kunne være til stede på avslutningen. Gratulerer til alle tre, som har jobbet hardt for å klare kravene!

Ha en fin sommer, vi møtes igjen rundt 1. september!

Siste klubbkveld før sommeren, med årsmøte 08.06.2012

5. juni var siste klubbkveld før sommeren. Det startet med et kort årsmøte, se referat. Så var det sesongens siste lynsjakkturnering, som ble vunnet av Svein Arne foran Arild og Patrick. 11 unge og eldre spillere deltok.

God sommer!

Rotnes skole på en fin 11. plass i Norgesmesterskapet for skolelag 12.05.2012

Rotnes mot Vedavågen skole fra Karmøy. Fra høyre lagkaptein Dag Einar Bjørkevoll Nord, John-Elijah Bussinger, Magnus Sæthre og Gard Alexander Bye Syreng.Norgesmesterskapet i sjakk for skolelag ble i år arrangert på Sørumsand, så reiseveien var ikke spesielt lang. Som ventet ble det ingen topplassering på Rotnes. Til det er konkurransen for hard, og laget fra Rotnes besto også av et par spillere som er nokså ferske. Laget spilte mange fine kamper, og lå stort sett litt over middels gjennom hele mesterskapet. Fasiten ble at laget vant 3 kamper, spilte 2 uavgjorte og tapte 2 kamper. Med dette ble det en pen 11. plass og en plassering litt over middels.

På førstebordet hadde Dag Einar Bjørkevoll Nord 7 kjempetøffe matcher mot de beste spillerne i Norge på dette alderstrinnet, og gjorde en veldig god jobb med å score 50 %. John-Elijah Bussinger møtte nok litt svakere spillere på 2.bordet, men gjorde en glimrende innsats ved å vinne hele 5,5 poeng av 7 mulige. På 3. og 4. bord hadde Rotnes de yngre spillerne Magnus Sæthre og Gard Alexander Bye Syreng, og disse gjorde også en veldig god innsats ved å få henholdsvis 4 og 2 poeng - det siste er kjempebra for en 2.klassing. Gard er dermed en spiller som vil kunne representere Rotnes skole i mange år. Og fjerdeklassingen Magnus holder også tre år til, så om et par-tre år kan Rotnes ha et lag som virkelig har mulighet til å hevde seg i Norge.

Lagene fra Oslo har pleid å dominere dette mesterskapet, men dette året blandet Lassa skole fra Stavanger seg sterkt inn i tetstriden ved å ta både 2. og 4. plass. Vinner i år ble Kringsjå skole fra Oslo, og Bjølsen kom på 3. plass. Årets Akershusmester Sørumsand tok en fin 5. plass. Men bak Sørumsand var det uhyre jevnt - her hadde Rotnes og 5 andre lag like mange lagpoeng. Det var faktisk slik at Rotnes på 11. plass scoret flere individuelle poeng enn Sørumsand-laget. Hadde Sørumsand i siste runde fått 2 poeng istedenfor de 2,5 poengene de fikk, ville laget falt helt ned til 11. plass.

Til høsten går Dag Einar og John-Elijah over i ungdomsskolen, og dermed blir det et generasjonsskifte på Rotnes-laget. Men skolen har flere unge, talentfulle spillere enn de som spilte på laget i år, så fremtiden ser ganske lovende ut!

Arild Øksnevad vant vårens lynsjakkserie 05.04.2012

Klubben arrangerte for første gang en lynsjakkserie i høst, og dette ble fulgt opp med en ny serie i vår. Som i høst gikk turneringen over 6 tirsdager, og de tre beste resultatene var tellende. Hver kveld ble det delt ut 10 poeng for 1. plass, 8 for 2. plass, 6 for 3. plass osv., noe som gjorde at maksimal poengsum var 30. Reglementet for lynsjakkserien finner du på denne lenken og under "Klubbinformasjon".

Serien ble arrangert i tiden 21. februar - 27. mars, og denne gangen var det Arild som stakk av med seieren. Han deltok 4 av de 6 gangene, vant 3 av dem alene og delte seieren med Ole Jacob og Patrick den 4. gangen. Dette ga uttellingen 10, 10, 10 og 8 poeng, og i og med at sluttresultatet består av summen av de 3 beste resultatene, ble totalsummen 30. Seieren var imidlertid langt fra så klar som disse tallene kunne tyde på; før siste tirsdag var det slik at Arild sto med 28 poeng og Svein Arne med 27 (to seiere og en delt 2. plass). Dermed ville Svein Arne vinne i sammendraget med seier i den siste delturneringen. Men Arild hadde god gli også på siste spilledag, og vant foran Viktor og Svein Arne. Svein Arne ble dermed stående på sine 27 poeng og annenplass totalt.

På de neste plassene fulgte Viktor og Ole Jacob (delt 3. plass med 21 poeng), videre Patrick, Christopher, Henrik, Dag Einar, Arne, Aage, Thomas, John-Elijah og Rune. De færreste av spillerne deltok i alle 6 rundene.

Bronse til Rotnes skole i Akershusmesterskapet! 02.04.2012

Konsentrerte Rotnes-spillere (med ansiktet mot kameraet) i kamp mot Jong skoles 2.lag. Fra høyre lagkaptein Dag Einar Bjørkevoll Nord, John-Elijah Bussinger, Magnus Sæthre og Gard Alexander Bye Syreng. Gard og Anders Ivan Stein vekslet på å spille på 4. bord, og Anders spilte ikke denne kampen. Akershusmesterskapet i sjakk for skolelag ble arrangert 24. mars på Skedsmokorset, og Rotnes skole var helt i toppen. God innsats også av Sørli skole! (Dette er reportasjen som ble sendt til Varingen.)

Rotnes skole kom på 2. plass i fjorårets mesterskap, og med omtrent det samme mannskapet var det nokså sannsynlig at de ville kjempe om gullet i år også. Laget, som besto av Dag Einar Bjørkevoll Nord, John-Elijah Bussinger, Magnus Sæthre, Anders Ivan Stein og Gard Alexander Bye Syreng, var da også i tetskiktet gjennom hele mesterskapet. Det var veldig jevnt i år, og før siste runde var stillingen slik at hele 4 lag hadde muligheten til å vinne. Fjorårsvinner Sørumsand var hakket foran, og spillerne holdt hodene kalde i siste runde og vant i år igjen. Men kampen om annenplassen kunne nesten ikke blitt jevnere: Her fikk både Jong skole og Rotnes like mange poeng, med 4 seiere og en uavgjort kamp på 6 mulige. Dermed ble rekkefølgen avgjort av spillernes individuelle score, og her hadde Jong skole 16,5 poeng og Rotnes 16. Uansett ble det en sterk tredjeplass på Rotnes.

Sørli skole var også med, og gjorde en fin innsats med tre seiere på de 6 kampene de spilte. Dermed plasserte de seg nokså midt i feltet. Laget besto av de tre brødrene Eirik, Viktor og Adam Løndal Skotte pluss Thomas Clementz. Et par av guttene har spilt svært lite det siste året, så i lys av dette var det et veldig godt resultat.

Magnus Sæthre beste 3.bordsspiller!

Mesterskap som dette arrangeres med 4-mannslag, der den sterkeste spilleren sitter på 1. bord og er lagkaptein. I tillegg til de vanlige premiene settes det også opp såkalte bordpremier, som vinnes av den spilleren som scorer flest poeng på hvert av de 4 bordene. Vi har etter hvert blitt vant til at Dag Einar og John-Elijah på de to toppbordene på Rotnes' lag vinner mange kamper. Men ved denne anledningen slo Magnus Sæthre virkelig til og vant 5 av sine 6 kamper. Med dette fikk han den gjeve premien som beste 3.bordsspiller. Nå gjorde både Dag Einar og John-Elijah det helt utmerket, da de også scoret 5 poeng. Men på begge disse bordene kom spillerne fra Sørumsands mesterlag foran med 100 % score. Nå hører det med til historien at Dag Einar avslo et remistilbud fra Sørumsands førstebordsspiller fordi dette ville innebære et garantert lagtap for Rotnes - det viser god lagånd!

Til Norgesmesterskapet

Rotnes blir ett av lagene som skal representere Akershus i Norgesmesterskapet for skolelag, som arrangeres 20. - 22. april. Her møtes de beste lagene fra hele landet, og Rotnes må belage seg på mange tøffe oppgjør!

Østlandsseriens to siste runder: En seier og et tap 18.03.2012

De to siste rundene i Østlandsserien ble avviklet forrige helg. Lørdag var det bortekamp mot Stjernen 2, og her fikk vi sesongens eneste seier. Sergej spilte remis på 1. bord mot Tor Henriksen (1805), og på 2. bord vant Svein Arne mot Bjørn W. Fosdahl (1704). Henrik tapte på 3. bord mot Espen Sollum (1704), og på 4. bord spilte Dag Einar et flott parti og vant mot Guttorm Andersen (1592)! Det ga 2,5 poeng til Nittedal, og altså årets første og eneste seier.

Neste dag gikk det verre. Det var hjemmekamp mot Sarpsborg, som lå helt i toppen av serien og kunne klare å rykke opp. Sergej tapte mot FM Øyvind Johansen (2060) etter å ha forsøkt seg på et kraftig kongeangrep. Kampen på 2. bord ble ganske spesiell, idet Svein Arnes mobiltelefon ringte etter 5 trekk - og dermed krevde Sarpsborg seier. Ikke spesielt sympatisk gjort, men de kjempet altså om opprykk. På 3. bord sto Magnus jevnt gjennom hele partiet mot Arne Roger Jensen (1929), og det endte remis. Ole Jacob spilte lenge bra på 4. bord, og sto kvalitet over mot Kristian Livendahl (1777). Det gikk dessverre nedenom til slutt, og sluttresultatet ble dermed tap 0,5 - 3,5.

Da blir det 3.divisjonsspill neste sesong, etter 3 sesonger i 2. divisjon. Litt overraskende, egentlig: Vi har gjennomgående stilt med nesten like gode lag som i forrige sesong, og da var vi svært nær ved å rykke opp til 1. divisjon. Dette sier kanskje mest av alt at avstanden mellom topp og bunn i 2. divisjon er nokså liten, og at det er veldig lite som skiller mellom seier og tap i hver enkelt kamp. Denne sesongen gikk det ikke vår vei.

5. runde i Østlandsserien: Uavgjort hjemme mot OSS 4 23.02.2012

På bakgrunn av alle tapene tidligere denne sesongen, var dette en kamp vi hadde behov for å vinne. Vi stilte med et habilt lag, som møtte omtrent like høyt ratede spillere på OSS' 4.lag. Men aldersforskjellen mellom lagene var dramatisk - gjennomsnittsalderen på vårt lag var omtrent 40 år høyere enn motstandernes! Ungdommene fra OSS er på vei oppover, og de er høyst sannsynlig morgendagens mesterspillere. Ikke noens drømmemotstandere!

Svein Arne vant et pent angrepsparti på 2. bord mot Samuel Riiser. På 3. bord mistet Arild en kvalitet i midtspillet mot Eskil Ekeland Grønn, noe som avgjorde partiet. Henrik vant et solid gjennomført parti på 4. bord mot Ulrik Olsen, etter å ha opparbeidet en stadig større fordel. På 1. bord hadde Sergej lenge et lite overtak mot Armin Gholami, men dette forsvant da han ofret en springer i angrepet. Det ble likevel et langvarig parti med visse remissjanser, men Sergej tapte til slutt.

Fasiten ble dermed 2 - 2, og nå begynner faren for å rykke ned å bli overhengende.

Klubbmester 2011 er endelig kåret! 30.01.2012

I klubbmesterskapet før jul endte hele tre spillere - Ole Jacob, Viktor og Sergej - på 5 poeng av 6 mulige, og de hadde i tillegg omtrent nøyaktig like mange kvalitetspoeng. (Ole Jacob og Viktor hadde 100 % identisk score.) Det skulle derfor spilles omkamper om klubbmestertittelen.

Så enkelt ble det ikke likevel: Viktor slo Ole Jacob, Sergej slo Viktor og Ole Jacob slo Sergej i omkampene, og dermed var vi like langt.

Den endelige kampen ble derfor avgjort med lynsjakk sist tirsdag: De tre spilte en mini-lynsjakkturnering med ett hvitt og ett svart parti mot hver av de andre, og da fikk vi endelig kåret en vinner. Det var uhyre jevnt her også - og spenning helt til det aller siste partiet - men Viktor endte på 2,5 poeng foran Ole Jacob med 2 og Sergej med 1,5 poeng. Klubbmester 2011 ble altså Viktor Weidemann Mathisen. Det er 2. året på rad at Viktor vinner dette mesterskapet.

I og med at Viktor vant klubbmesterskapet, ble ungdomsmester-tittelen delt mellom Patrick og Dag Einar (se artikkel om klubbmesterskapet 27.11.2011).

Gratulerer!

3. og 4. runde i Østlandsserien: To tap til 22.01.2012

3. og 4. runde i Østlandsserien ble arrangert samme helg, 14. og 15. januar, og det gikk ikke noe bedre der enn i rundene før jul.

Lørdag var det bortekamp mot Follo, som hadde mobilisert et veldig sterkt lag - spilleren på 4. bord hadde over 16oo i rating. Vårt lag hadde altså en tøff oppgave, og det gikk ikke så bra heller. På 1. og 2. bord tapte henholdsvis Svein Arne og Hugo uten å ha hatt føringen i kampene. Ole Jacob på 4. bord hadde muligheten til seier, men tok remis i en stilling der det viste seg at han hadde en 3-trekksmatt inne. På 3. bord hadde Rune kanskje en liten fordel, men det ble remis. Sluttresultatet ble dermed 3 - 1 i Follos favør.

På søndag var det også bortekamp, denne gangen mot SOSS 3. Her var motstanden mer jevnbyrdig, og kampene var også mer jevne. Alle 4 spilte langvarige partier, og det gikk lang tid før noen av spillerne fikk noen fordel. På 1. bord spilte Sergej som vanlig et livlig parti, men ved denne anledningen var det til en forandring motstanderen og ikke Sergej som ofret en offiser. Sergej tok imot offeret, men havnet i en helt uholdbar situasjon og tapte. Ole Jacob spilte på 4. bord i denne kampen også, og igjen hadde han en fordel underveis. Men det jevnet seg ut, og endte remis. Det samme gjaldt Henrik på 3. bord, som også hadde en liten fordel underveis. På 2. bord satt Arild igjen med et langvarig parti. Han hadde initiativet tidlig i kampen, men aldri noen avgjørende fordel. Etter en del brikkebytter kom han i en anstrengt stilling, og det endte opp i et sluttspill med få brikker hvor han sto litt svakere enn motstanderen. Noen seier for Arild var ikke innen rekkevidde, og det ble enighet om remis. Med dette ble altså resultatet tap med 1,5 mot 2,5 poeng.

Med fire tap på rad ligger vi nå sist i serien, Dette er veldig forskjellig fra fjorårets sesong, hvor vi kom på en sterk 2. plass og var nær ved å kvalifisere oss til opprykk til 1. divisjon. Vi får prøve å stille med sterke lag i de siste rundene i serien.

Barnesjakken starter igjen etter juleferien torsdag 12. januar 08.01.2012

Gamle og nye spillere i alderen ca. 2. - 7. klasse er velkomne! Ta gjerne med en kamerat som er interessert! Vi holder til i formingsrommet på Nittedal ungdomsskole: Inn hovedinngangen, inn korridoren til høyre og siste rom på høyre hånd.

Som tidligere spiller vi på torsdager, kl. 18:00 - 20:00.

Vel møtt!

For nærmere opplysninger, se lenken sjakk for unge til venstre.

Nytt sjakk-år! 08.01.2012

Sjakklubben starter opp igjen etter juleferien tirsdag 10. januar. Gamle og nye spillere på alle nivåer er velkomne! Møt opp en tirsdag kveld og se om dette er noe for deg!

Ansvarlig for nettsidene: Arild Øksnevad.